Oktatóink

OKTATÓ

Bernáth Dóra

Három teljesen eltérő terhesség és szülés élmény, a szülések utáni felépüléseim vezettek a rehabilitációs és edzői pályára, ahol végül azt mondhatom, megérkeztem.

Eredetileg közgazdászként végeztem, majd pszichológiát tanultam, és egy neuromodulációs munkacsoport tagjaként tevékenykedtem. Harmadik szülésem utáni problémáim késztettek arra, hogy elmélyüljek a várandósságot és az azt követő időszakot érintő témákban.

Az aktív életmód, a versenysport gyerekkorom óta természetes része volt az életemnek. Felnőttként már nem versenyzőként, de ugyanolyan szellemiséggel folytattam a sportolást, és itt azt kell mondanom, néha túlságosan nagy intenzitással, ami azon sérülésekhez, majd később a rögös rehabilitációhoz vezetett, melyek mentén szép lassan kristályosodott ki az a terv, mely jelen képzésben manifesztálódik.

Nyolc éve foglalkozom kifejezetten ezzel a területtel, és minél több részletét ismerem meg, annál jobban azt érzem, végeláthatatlan az összefüggések tárháza a testünket, és főleg a várandósságot illetően. Szeretek komplexen gondolkozni, szeretem bio-pszicho-szociális szemléletben, holisztikusan végezni a munkámat. Az egyetemen tanultam meg figyelni másokra, és jelen lenni a közös pillanatokban, ez pedig óriási pluszt jelent az edzői munkámban is: amikor ott vagyok, tudok valóban ott lenni. Több év oktatói tapasztalattal rendelkezem, oktattam edzőket és gyógytornászokat a szülés utáni időszakról, valamint oktatója voltam funkcionális edzőképzésnek is.

Hiszem, hogy a várandósság egy csodálatos más-állapot, mely egy tökéletes időszak arra, hogy az édesanya aktívan éljen, úgy mozogjon, ahogy az neki és a születendő babájának a legjobb. Hiszem, hogy a várandósság egy utazás, egy varázslatos 9 hónap, ugyanakkor a szülést követő testünk egy életre szóló kaland. Végtelen öröm számomra, hogy mindezen tudást ilyen szakmai csapatban adhatom át a tanulni vágyó kollégáknak.

OKTATÓ

Góg Anikó

Gyerekkoromban gyökerező sportszeretetem, triatlon olimpikon versenysport karrierem nagyon korán egyértelművé tették, hogy szakmailag is a sport, az edzőség valamely területén fogok tevékenykedni és képesítéseimet megszerezni.

Személyi edzői munkámmal párhuzamosan két kislány édesanyjává is válhattam, így szakmai érdeklődésem középpontjába is a várandós, valamint szülés után lévő nők speciális igényei kerültek.

Az IWI Nemzetközi Fitnesziskola oktatójaként azt is pontosan fel tudtam mérni, hogy az általános edzőképzés, milyen érintőlegesen foglalkozik ezzel a témával, holott a célcsoportba tartozó nők edzéssel kapcsolatos szempontjai és szükségletei nagyon körültekintő edzői döntéseket igényelnek. Az ebből fakadó igényem és segítő szándékom okán íródott meg az Újra én című könyv, melyet közvetlenül a várandós vagy szülés után lévő édesanyák számára írtunk.

Mindemellett nagyon fontosnak tartom azt, hogy az edző kollégák is megfelelően képzettek, vagyis alkalmasak legyenek arra, hogy ennek a célcsoportnak -melybe szinte az összes nő beletartozik- kellően biztonságos, hatékony és szakmailag megfelelő tréninget tarthasson. 

Végzettség

OKTATÓ

Dr. Kacskovics Éva

2015-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán.

Az egyetem előtt kezdtem el dolgozni a Semmelweis Egyetem egyik klinikáján orvosírnokként, ahol fél évvel később bevezettek a klinikai vizsgálatok világába.

Ennek köszönhetően 2012 óta vezetem a saját vállalkozásomat, mely szerencsére pár év után több lokalizációban is vállalhatott munkát.

Így a mindennapjaim részévé vált a több irányba való figyelem és érdeklődés.

Nappal főként a betegellátás és ennek orvosi érdekessége volt a figyelmem központjában, míg a délutánokat és az estéket a cégem ügyeinek intézésére fordítottam.

Így vált nyilvánvalóvá, hogy a folyamatos új ingerek, nagy ötletek, kutatások, áttörések mennyire vonzanak. Az egyetem végeztével több cégnél is dolgoztam ill. dolgozom, és igyekszem minden olyan irányba nyitni, amivel az emberek jólétén segíthetünk, oktathatunk, kapcsolódhatunk. 

Fő állásomként egy biotechnológiai cégben dolgozom, mely mellett megmaradt a saját cégem is, illetve a betegellátásban is részt veszek, egyes napokon emellett sportmérkőzések orvosi ügyeletét vállalom.

2017-re jöttem rá, hogy a mindennapok felőröltek, napi rutint vesztettem, így személyi edzői segítséget kértem, hogy javíthassak magamon.

Itt ismertem meg Góg Anikót.

2018-ban a terhessége kapcsán fogalmazódott meg, hogy az a téma, amit felvetett, milyen sok emberen segíthetne, így az Újra Én könyvben aktív szerepet vállaltam, hogy minél több emberhez eljuthassanak orvosi alapvetőségek. A könyv 2019-ben jelent meg, amit szintén hosszú tervezés előzött meg, és a tanfolyam alapgondolata is akkor fogalmazódott meg.

Saját életemből tudom, hogy a sport milyen sokat tud a hétköznapokon változtatni, és mennyire érdekes élettani folyamatok zajlanak a sportolás közben és hatására.

Végzettség